Esküvő fotózás idő beosztása

Az előkészületek fényképezése:

A legtöbb esküvőn már az előkészületekkor elkezdődik a fényképezés. Általában 30 percere van szükségem a fontos pillanatok, a ruha feladás, ékszerek – kellékek… megörökítésére. A készülődéskor kiváló hangulat képek készíthetők, kihasználva az ablakon beszűrődő fényt is. Érdemes dekoratív – tágas szobát választani a készülődés fényképezéséhez, a hajat és a sminket pedig egy másik szobában elkészíteni. Ha hagyományőrző az esküvő és két helyen történik a készülődés, akkor feltétlenül szükséges kettő fotós párhuzamos munkája. Divat lett a Boudoir esküvői képek készítése is, de erről majd egy másik blogbejegyzésben fogok írni.

A kreatív vagy beállított fotózás:

Jó ha van lehetőség egy másik napon történő kreatív fotózásra, mert ekkor nyugodtabban több időt rászánva készülhetnek el a profi képek. Ha az esküvő napján történik a beállított képek készítése, akkor célszerű a készülődés után tenni a fotózást, erre a legtöbbször 2-3 óra szükséges, attól függően, hogy hány fotó helyszín van. Tapasztalatom szerint, ha már megérkezik a násznép, akkor célszerű velük lenni, együtt ünnepelni, ezért az esküvő napján a későbbi fotózást nem, vagy csak nagyon rövid időtartamban javaslom.

Fontos! Minden fotózás – esemény (szertartások) közé célszerű tartalék időt is beiktatni az esetleges csúszások vagy felmerülő problémák (ruha igazítás…) miatt.

A csoportképek:

A csoportképeket a szertartások után kell elkészíteni, mert ekkor jól összeszedhető a násznép!

Ha jó a vőfély, vagy ceremóniamester, akkor minden részletre odafigyelve már a szertartásokkor is irányítja a vendégeket a gratulációra is figyelve, így az is jól fotózható lesz.

Az esti buli:

A lakodalomban az esti fotózás szinte folyamatos, mert mindig történik valami. A fotózás a legtöbbször hajnal 1-körül szokott véget érni.

Szabó Adrián esküvői fotós