szabo_adrian_eskuvoi_fotosSzabó Adrián esküvői fotós

Gyömrőn élek a feleségemmel (Budapest és a Liszt Ferenc repülőtér szomszédságában).
Sok éve már hogy embereket fényképezek, (közben elkoptattam több fényképezőgépet), de még mindig minden megbízást teljes odaadással csinálok. Az esküvői fotókon megörökítem e nemes nap érzéseit, hangulatát, az örömöt. Nagyon szeretek fényképezni, képekben megörökíteni a boldogságot. Szeretek különleges – egyedi fotózás helyszíneken esküvőt fényképezni, ezért a távolság számomra nem okoz gondot, bárhol az országban vagy akár külföldön is vállalok esküvő fotózást. A legmodernebb minőségi felszereléseket használom, a profi minőség érdekében ez elengedhetetlen. Folyamatosan figyelem a professzionális esküvő fotózás trendek változásait, hogy naprakész legyek és hogy a legjobb minőséget tudjam nyújtani. Legjobban a mély érzelmeket tükröző beállításokat szeretem, vagy az elkapott pillanatokat ha van rá lehetőség! (Minden Esküvő Más!) Nagyon szeretem a fekete – fehér esküvői fotókat, úgy gondolom, hogy ezek örök érvényűek, de esetenként ha a képnek éppen az kell akkor egyedi kidolgozást is alkalmazok. A beállított esküvői fényképeken bőrt is retusálok, ha szükséges akkor környezete és leszedem a bőr hibákat is!

A kezdetek kezdetén az első fényképezőgépem egy kicsi kompakt Canon gép volt, de hamar rájöttem, hogy ez kevés (ekkor még nem esküvőket fényképeztem) és eladtam az autómat, aminek az árából megvettem az első komoly Canon tükörreflexes fényképezőgépemet, objektívet és hozzá vakut.

Egyéb fotós szolgáltatásaim: modell fotó, Fotós Klubesték, rendezvény fényképezés, portréfotózás, portfólió készítés, óvodai és iskolai képek, szalagavatók, ballagások fényképezése képeimből bemutatót nézhettek a másik weboldalamon adriancolors.hu

Klubfotózások – fotós workshop:
Szervezője vagyok a legnagyobb magyar fotós klubestének a Fotózz Klub-nak: klub.fotozz.hu és Magyarország legnagyobb fotós expójának a Photoexpo – nak. A Fotózz Klub: A klub fotósoknak, melynek keretében kreatív workshopokon, táborokban és hangulatos klubeseményeken szerezhetsz hasznos gyakorlati fotótudást. Várunk szeretettel eseményeinkre!

Esküvői fotós felszerelésem:
Fényképezők: Sony Alpha III Full Frame professionalis fényképezőgépek és objektívek.
Mindenből felszerelésből kettő vagy több van nálam, így nem érhet meglepetés az esküvőtökön!
Profi fényképezőgépeket, objektíveket és színhelyes monitort használok, csak így érhető el a megfelelő minőség. A számítógép pedig jelenleg I7-es.

 

Tegezve vagy magázva?
Örülnék neki, ha tegeződhetnénk, közvetlenebbé téve ezzel a fotózást.

Tel.: 0670/9426-762
adrianeskuvofoto@gmail.com

Esküvő fotós munka közben:

Esküvő fotózás ajándék utalvány:

Ezzel az ajándékutalvánnyal egy igazán jó ajándékot tudsz adni az ismerősödnek, tudod: A jó esküvői kép örök emlék!

Esküvői fotós riport:

Hogy lettél esküvői fotós?

Mindig embereket fényképeztem, de a saját esküvőm után kaptam igazán kedvet az esküvői képek készítésére. Azt gondolom, ahhoz, hogy valaki esküvőt fényképezzen kell egy bizonyos kor és élet tapasztalat, valamint jó ha már Ő maga is házas, hogy átérezze az esküvő fontosságát.

Miért szeretsz esküvőt fényképezni?

Nagyon szeretem az igazi boldogságot képek formájában megörökíteni, és azért mert szuper érzés amikor látom, hogy az átadott képek örömet okoznak a párnak. Minden esküvő másmilyen, tele kihívásokkal, ezért sose lehet megunni. Szeretek emberekkel megismerkedni. Ugyan akkor ez olyan mint a rendezvény szervezés, már sok rendezvényt szerveztem.

Mi motivál évről évre az esküvői fotózásban?

Számomra az új helyszíneken történő szép esküvői fotók készítése a motiváló. A fényképezést is ezért kezdtem el, aki ismer, vagy megismer ezt tudja. Sokan azt gondolják, hogy a fotósok nagyon sokat keresnek és az a motiváció, de ez nem így van, a pénz csak azért kell, mert abból lehet megvenni a technikai eszközöket a képek elkészítéséhez, vagy éppen eljutni a jó fotózás helyszínekhez és készíteni sok – sok szép időt álló fényképet.

Hogyan kapod az esküvői megbízásokat?

A legtöbb megbízást ajánlással kapom, de az egyik legnagyobb Budapesti esküvő kiállításon is kinn szoktam lenni, ezért ott is kapok felkéréseket, valamint van weblapom, facebook oldalam és instagramm oldalam is ahol szintén érkeznek felkérések.

Milyen ruhában vagy a munka során?

Alkalomhoz illő ruhát szoktam felvenni, fekete nadrágot és inget viselek.

Egyedül, vagy valakivel párban fotózol?

A legtöbbször egyedül megyek esküvőt fényképezni. Ha indokolt akkor viszek magammal másik fotóst is (fotóst, nem pedig tanulót). Általában akkor van szükség két fotósra, ha hagyomány őrző az esküvő, két helyen készülődik a pár és csak a templomban látják meg egymást, vagy ha a vendégek létszám 200 fő körüli – feletti. Természetesen ha két fotós lesz több kép készül, de a plusz fotósnak díja is van. Néha fotós asszisztensre van szükség pl. helyszíni fotónyomtatás, de ezt mindig előre egyeztetjük.

Hogyan történik az esküvő fotózás?

A legtöbb esetben egész napos esküvői fotózás megbízásom van, ez azért jó, mert ilyenkor a párok könnyebben ráhangolódnak a napra és így sokkal több jó kép tud készülni. Már az előkészületekkor el szoktam kezdeni a fényképezést, ez után készítem el a beállított vagy kreatív fotókat, utána jönnek a szertartások, csoportképek, majd az esti lagzi. Már nagyon sok esküvőn fényképeztem, ez a sorrend bevált, mert így tényleg mindenről – mindenkiről elkészül a kép. Ritkább a hétköznapi esküvői fényképezés, bár ennek is lenne értelme, ár szempontjából nagyon is.

Egyre többször történik másik napon a kreatív fotózás, ez nagyon jó, mert ekkor több jó fotó készülhet nyugodtabb körülmények között.

Ha van rá mód, júniusban – júliusban – augusztusban lesz az esküvő amikor nagyon meleg van, akkor örülök hogy ha egy másik napon van a kreatív esküvői fotózás, mert akkor van lehetőség a jó fényekben elkészíteni az esküvői fotókat, nyugodtan, nem rohanva. Ebben az esetleg még több fotózás helyszín is felkereshető. Igen, ilyenkor jön hogy jó volt-e a fotós választás! A jó fotós rögtön mondja mire számítsatok és mi lehet a jó opció, de a DÖNTÉS rajtatok múlik! Több a költség, ez van, na és, de az esküvői fényképek Jók lesznek! Halgass a Jó Esküvői Fotósra!

A kreatív esküvői fotózásra általában 2 órát szoktam kérni az esküvő napján. A “beállított” fotókat tartom a legfontosabbnak, mert ezeket fogjátok a falra kitenni, mutatjátok meg a barátoknak, teszitek be Fine Art Albumba… A kreatív képeknél törekszem a valódi érzelmek megörökítésére, mindig segítek a pároknak felvenni a megfelelő beállást, sokszor még mutatom is hogy hogyan álljanak, de a legtöbbször, ahogy halad a fotózás, úgy a párok is egyre oldottabbak, ezért sikerül a valódi kedvességeket – boldogságot lefényképezni. Van akinek több idő kell a jó beállításokhoz, hiszen, ritkán fényképeznek Titeket, ezért kell az idő a Jó fotókhoz!

Az esküvő napján csak a fontos dolgokat fényképezem pl. egy valódi szeretetteljes ölelést – gratulációt.

A lakodalmi buli fényképezésénél törekszem arra, hogy mindenkiről készüljön kép, készítek fotókat az esküvői kezdőtáncról, a tortavágásról, a játékokról, pohárköszöntőről, a táncoló emberekről…

Általában meddig szoktál fényképezni az esküvőkön?

A legtöbb esetben hajnal 1 óra szokott a fotózás vége lenni, azért mert ilyenkorra már minden fontos esemény megtörténik és mert innentől már az önfeledt bulizásé a terep, de az új asszony ruhát mindig megvárom. Természetesen a Ti igényeiteknek megfelelően szoktam maradni az esküvőn.

Manapság hány fős az átlagos esküvő?

Még mindig a 100-120 fő az átlagos esküvői létszám, de volt már többször 20-30 fős esküvői fotó megbízásom is.

Mennyit dolgozol utólag a képeken?

Az esküvőkön raw formátumban készítem el a képeket (ez egy nyers képforma), ezért minden fotót csak utómunka után tudok átadni a pároknak. Minden fotón állítom a színeket, élességet… leszedem a pattanásokat – csúnya napfoltokat. A képeken bőrt retusálok, vagy éppen környezetet. A fotók egy részéből készítek fekete  – fehér, vagy vintage stílusú képet is, azokból amiknek ez a beállítás jó. Legalább két – három hét munka után tudom átadni a kész képeket. A párok jpg formátumban kapják a kész esküvői fotókat.

Átadsz nyers RAW fotókat?

Nem adok át nyers fotókat! A fotók kidolgozása hozzá tartozik a látásmódomhoz. Ha Te minden képen még tovább szeretnéd alakítani a fotókat, akkor az átadott kidolgozott jpg fotók is még olyan erősek, hogy akár ezt meg is teheted. Ha azért szeretnél nyers fotókat, mert akkor kevesebbet kell fizetned, akkor sajnos el kell szomítsalak, mert az ár nem lenne olcsóbb.

Beszélsz Angolul?

Már egyre többször kérdezitek: “Sok lesz az angol vendégünk az esküvőn, ezért olyan fotóst szeretnénk aki beszél angolul, Te beszélsz?” Egyenlőre alap szinten tudok angolúl, de folyamatosan tanulom a nyelvet. Ugyan akkor azt gondolom, hogy nekem nem kell a vendégekkel beszélgetnem. Már többször voltam külföldön esküvőt fényképezni és nem volt semmi gond.

Mennyire technika függő az esküvői fotózás?

Nagyon fontos a profi fotós felszerelés, csak a legjobb eszközökkel lehet megfelelő minőségű esküvői fotókat készíteni. Igen, megrendelőként ezt nagyon nehéz megítélni, hogy vajon a fotós valóban Jó felszereléssel dolgozik-e!? Az esküvő fotózáskor a fotósnak mindenféle környezetben tudnia kell dolgozni, valamint  mindenféle fotó témában otthon kell lennie, a makró fotózástól – a portré fotózáson át – a rendezvény fényképezésig. Mindehhez megfelelő technikai felszerelés szükséges és mindenből kell tartalék is, mivel az esküvő fotós sok kilóméterre is elutazik egy esküvő fotózás miatt. A felszerelés ára sok milliós tétel és ezek a profi cuccok is használódnak – kopnak és az új felszerelések ára pedig egyre drágább. Ahogy fejlődnek a fényképező gépek, egyre nagyobbak a fotó kép méretek is, ennek  az a következménye, hogy egyre erősebb számítógépre van szűkség a fotók kidolgozására és egyre újabb szoftevrek is kellenek! Ez nem nem gond, csak sok – sok pénzbe kerül!

Milyen helyszínek jók a kreatív esküvői fotózásra?

Általában azt szoktam javasolni, hogy a kreatív fotózás legyen szép épületes részen és zöld növényes környezetben is, mert így lesznek legjobbak a képek. Az épületek télen – nyáron ugyan olyan szépek, ezért szinte mindig jó helyszínt biztosítanak a fotózásra, míg a természetben vannak időszakok amikor kiégett a fű, vagy nincs a fákon levél (télen), ami nem olyan szép. Egyes romos épületeknél is szép esküvői fotók készíthetőek.

Miért válasszanak téged a párok az esküvői fotósuknak?

Azt gondolom, hogy a legfontosabb a személyiség, mert nem mindegy, hogy kivel töltesz el egy egész napot, úgy, hogy az esküvő napja izgalmakkal teli. Az én célom hogy szebbnél szebb esküvői fotókat készítsek, ami örömet okoz Nektek (és nekem is), persze van autóm amivel oda is érek időben és számomra fontos is a pontosság, valamint megbízható felszereléseket használok, mert csak így lehet Jó esküvői fotókat készíteni, fényképezőgépek, objektívek, számítógép, szoftverek…

Árajánlatot szeretnék kérni

 Szabó Adrián Esküvői Fotós