Esküvő Fotó

Home/Esküvő Fotó

Az Esküvői Fotózás:

Kedves Menyasszony És Vőlegény!

Amennyiben megtetszettek az esküvői képeim – a látásmódom és szeretnétek hogy én legyek a nagy napon az esküvő fotósotok, akkor kérlek vegyétek fel velem a kapcsolatot az árajánlatkérés oldalamon, vagy elérhetőségeimen.

Ha engem választotok az esküvői fotósotoknak, akkor mindenféle hasznos esküvői tanáccsal is próbálom segíteni az esküvőtöket, mert nekem is fontos, hogy jól sikerüljön a nagy napotok. Több mint 100 esküvő fotózása után jó sok mindent láttam és megtapasztaltam, ami fontos lehet a számotokra.

Az esküvő fotózás menete:
Az egész napos esküvő fényképezést javaslom mindenkinek, hiszen így lesz kerek egész a képek által elmesélt történet. Ez a legtöbbször 12-16 órás rendelkezésre állást jelent. Májustól – szeptemberig szombaton 12 óránál kisebb megbízást nem vállalok.
A fényképezést már a készülődéskor elkezdem, készítek képeket az ékszerekről, a ruháról, a menyasszonyi csokorról és az öltözésről is. Évek múlva amikor már a gyereketeknek mutatjátok a képeket, lehet, hogy jót fogtok derülni rajta, hogy az esküvőtökön milyen ruhában voltatok, milyen cipőt viseltetek, hiszen minden változik és így van ez jól. Ez mind fontos része – emléke az életünknek!

eskuvoi_keszulodes_AdrianFoto

A kreatív esküvői képek:
A kreatív fotók fontos részei az esküvői albumnak, hiszen itt van lehetőségetek a legelőnyösebb oldalatok megmutatására. A kreatív vagy beállított fotóknál törekszem az természetes érzelmekkel teli képek készítésére, de ha vicces képeket is szeretnétek az se gond. A kreatív fotózásnál segítek a megfelelő “pózok” felvételében. A beállított fotózás rendszerint az esküvő napján történik 2 órás időtartamban, de ha van rá lehetőség, akkor lehet másik napon is. Ha másik napon lesz a beállított fotózás, akkor a fények 17:00-tól lesznek jók a szép esküvői fotókhoz. A kreatív képek készítésére pláne igaz, hogy minél több időt szánunk rá, annál jobb képek készülnek. Minél több fotózás helyszínünk van, annál jobb, mert így több helyszínen több különböző beállítású képet tudunk készíteni. Nagyon fontos a megfelelő fotózás helyszín kiválasztása.

A megfelelő fotózás helyszín:
– célszerű a lehető legközelebbi helyszínt kiválasztani, hogy ne utazásra menjen el a sok idő
– vannak helyek ahol csak engedéllyel lehet esküvői képeket készíteni, és fizetni is kell az engedélyért, ennek előre utána kell nézni
Fotózáshoz megfelelő helyszín lehet: impozáns épület, kastély, szálloda, arborétum, kikötő, repülőtér, romos épület – gyártelep Budapesten: Kopaszi Gát, Nemzeti Színház, Városliget, Vár, Millenáris Park, Vidámpark, belváros. Ha plusz napon történik a beállított fényképek elkészítése, akkor több idő van a jó helyszínek, vagy akár a távolabbi helyszínek felkeresésére is.

A esküvői szertartások fotózása:
A polgári és egyházi esküvő szertatás megismételhetetlen, ezért ezeknek a megörökítése kimagasló figyelmet és tudást igényel. A szertartások után készítem el a csoportképeket, mert ekkor könnyen össze lehet állítani a vendégeket a képekhez.

Az esküvői vacsora és lakodalom:
A fotós számára ilyenkor is van téma bőven pl. az esküvői pohárköszöntő, kezdő tánc, esküvői torta felvágása, tánc bemutató vagy éppen amit a Ceremóniamester, vagy vőfély kitalál hogy szórakoztassa a násznépet.

eskuvo-adrianfoto_buli1

Az esküvői képek kidolgozása:

Az esküvő után következik  a munka legnagyobb része, a fotók  kidolgozása. Mivel minden képet “nyers” RAW formátumban rögzítek, ezért csak is kidolgozás után tudom átadni a kész  jpg képeket. A képek mennyiségétől függően a feldolgozásra 2-3 hét szükséges (fotókönyv rendelés esetén még több időre van szükség). A beállított képeknél környezet és bőr retusálást is csinálok. A fotókról leszedem a bőrhibákat, az izgalomtól keletkezett pattanásokat, esetleg borotválkozás okozta vágásokat. Általában egy 100 fős esküvő után 600-1000 képet adok át, ezek mind nyomtatásra alkalmasak.  Mi az a kép retusálás?

Az esküvői képeket legalább 1 évig megőrzöm, így ha bármi gond lenne az átadott pendrive-val, DVD-vel, akkor sincs baj, mert még a képek nálam megvannak.

Esküvői film:

Ha “videóst” is szeretnétek az esküvőtökre, akkor az esküvőt akár a legmodernebb technológiával 4K-s kamerával is tudjuk rögzíteni!

Választható szolgáltatások:

  • többkamerás film felvétel
  • felvétel 3D kamerával
  • felvétel 4K kamerával
  • esküvő közvetítése interneten
  • riportok a násznéppel
  • profi hangrögzítés
  • művészi film készítés (nem dokumentarista stílus)
  • esküvői film – cinematográfia

Az esküvő után megkapjátok a teljes esküvői filmet és egy zenés klipet az esküvő legjobb pillanataiból.

Ha szeretnétek, hogy a fotós és a videós összeszokott – rutinos csapatként dolgozzon az esküvőtökön, akkor érdemes minket választanotok.

Ha összeszokott fotós és videós csapatot szeretnél az esküvődre, akkor kérj árajánlatot!

Szabó Adrián esküvői fotós
adrianeskuvofoto@gmail.com

Tel.: 0670/9426-762