Esküvő fotózás árak

Home/Fotós hírek/Esküvő fotózás árak

Esküvő fotózás árak

Esküvő előtt fontos kérdés lehet, hogy mennyibe kerül az esküvői fotók elkészítése.

Még 2013-ban írtam egy hasonló blog bejegyzést az esküvő fotózás árakkal kapcsolatban, de mostanra (2015) elég nagy változás történt, ezért gondoltam aktualizálom a cikket. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ennek az írásnak a célja csak a tájékoztatás, azon párok részére, akik az esküvőjüket kezdik szervezni!

Az elmúlt pár évben drasztikus áremelkedés történt a fotós felszerelések árát illetően, majdnem duplájára emelkedtek az árak, ezért leginkább ennek köszönhetően emelkedtek a fényképezés díjazások is. Megfigyelhető, hogy már sok fotós járja a nagy világot és ez is árfelhajtó tényező. A technika fejlődése és a fotósok még tökéletesebb technikája persze a minőségre is pozitív hatást gyakorolt.

A Magyar fotósok munkáit elismerik az egész világon, ez nagyon jó a Magyarországon élő pároknak is!

Úgy látom, hogy az elmúlt 1-2 évben átlagban 30-50.000 Ft-ot emelkedtek a Magyarországi esküvői fotózás díjak. Itt fontosnak tartom megjegyezni, hogy csak esküvőfotózásból nagyon kevesen tudnak megéli, Ők is csak úgy, hogy nyugatra járnak jóval magasabb díjazásért fényképezni. Ma egy esküvőfotós felszerelésének a költsége 2,5-10 millió közötti és nagyon nagy az amortizáció, de a fotózás árát a fényképész látásmódja és képkidolgozási ügyessége is befolyásolja.

Az Esküvő fotózás árak: (jelenleg ezek a fotózási díj ársávok vannak)

– kezdő fotósok 0 – 120.000-ig

– jó fotósok 120.000 – 250.000-ig

– művészi fotósok 250.000 – 500.000-ig

Nagyjából ez a három ár sáv figyelhető meg. Az árak általában csak a fotózásra vonatkoznak, nem tartalmaznak útiköltséget, fotókönyvet…. de mindenki másképp csinálja tapasztalatának – tudásának technikai felszerelésének megfelelően.

A kezdő fotósok pályájuk elején vannak, most ismerkednek az esküvők hangulatával és fotózás technikájával, tehát ha Őket választjátok, akkor ezt számításba kell venni. Jellemzően sok képet készítenek, de kevés jó van köztük. Olcsó fényképezőgépekkel dolgoznak ami ugyancsak kihat a minőségre. Sajnos megtévesztő, hogy a kezdő fotós is gyakorlott profinak hirdeti magát.

A középső ár sávot választjátok a legtöbben, mert ezek a fotósok már sok esküvőn fotóztak, így magabiztosan készítik el az esküvői fotóitokat. Minőségi felszereléseket használnak, ezért ez is látszik a fotóikon. Az esküvői képeiteken megfelelő korrekciókat végeznek – retusálnak úgy adják át őket.

Miért olyan drágák a profi fotósok? Mert Ők fotó művészi képeket alkotnak, valamint sok külföldi munkájuk van, külföldön pedig még többért vállalnak fotózást.

Szeretnél híres lenni? Ebben az esetben kérj fel egy világhírű fotóst az esküvőd fényképezésére, majd a képeid kiállításokon fognak részt venni, újságokban – tankönyvekben fognak megjelenni, így téve Téged híressé. Persze ezek a fotósok több millióért dolgoznak egy esküvőn.

Minden bizonnyal a pénztárcátoknak megfelelő fotózás ár sávból fogtok választani, de azt vegyétek figyelembe, hogy ezeket a képeket egy életen át fogjátok nézni és az esküvő nem szólhat a spórolásról.

Szabó Adrián esküvő fotós

 

 

By |2015. július 25.|Fotós hírek| Esküvő fotózás árak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author: