Esküvő fotózás árak 2013-ban

Home/Fotós hírek/Esküvő fotózás árak 2013-ban

Esküvő fotózás árak 2013-ban

Manapság rengeteg a “fotós”, így nagyon nehéz dolga van annak aki fotóst keres az esküvőjére, ezért ebben a pár sorban egy kis segítséget szeretnék nyújtani, hogy mennyi 2013-ban az esküvő fotózás ára Magyarországon. Reményeim szerint a soraim olvasása után könnyebben megfogjátok találni a megfelelő fotóst, aki ár-érték arányban számotokra az ideális.
Szeretném leszögezni, hogy nem mindig a magas ár tükrözi a kiváló minőséget, de az inkább jellemző, hogy ha valami nagyon olcsó, akkor az valószínűsíthetően pont olyan is. A feltüntetett összegek egész napos (12 óra) fotózásra vonatkoznak.
– 25-100.000-ig Kezdő fotósok. Ha csak ennyi pénzünk van attól még kifoghatunk egy lelkiismeretes és ügyes kezdő fotóst, de a kockázat benne van, mert valószínűleg olcsóbb technikával egy fényképezővel és tartalék eszközök nélkül fog fényképezni az illető. Az átadott képekkel nem sok mindent csinál, nem állítja be a színeket nem retusál.
– 100-180.000-ig Tapasztalt fotósok, elég jó felszereléssel és tartalék cuccokkal. Ebben a kategóriában már szép képekre számíthatunk, a jó felszerelésnek és a magabiztos tudásnak – tapasztalatnak köszönhetően.
– 180-300.000.- A profi esküvői fotósok. A legdrágább felszerelésekkel dolgoznak, amit kilehet hozni az esküvőből Ők azt biztosan kihozzák, művészi képeket is alkotnak.

A felsorolt árak csak a fotózásra vonatkoznak, a legtöbb esetben nem tartalmazzák az útiköltséget, jegyes fotózást vagy fotókönyv készítését se. Az árak természetesen Magyarországra vonatkoznak.

MENNYI AZ OPTIMÁLISAN ÁTADOTT KÉPMENNYISÉG:

Az átlag esküvő létszám 100 fő körüli, éppen ezért erre vonatkozva írom le a kép mennyiséget. Az átadott képek mennyiségét nagy mértékben meghatározza ha több szertartás van pl. templomi és polgári, van vőfély, aki szervez játékokat. Ebben az esetben 500 db körüli a megfelelő átadható kép mennyiség. Ne dőljünk be annak aki 1000-3000 db képet ígér!

MIÉRT KERÜL ENNYIBE A FOTÓZÁS:

A minőségi képekhez nélkülözhetetlen a jó felszerelés, ami igen drága és mindenből kell tartalék is. Régen a film jelentette a költséget, ma a digitális gépeknél minden egyes kattintás, mivel véges a gépek élettartama (minél drágább egy fényképezőgép, annál magasabb az egy kattintásra vonatkozó költség, így egy esküvőn akár több tíz ezer is lehet a gépek és objektívek amortizációja). Szükséges megfelelő szaktudás, melyet drága képzéseken tanult a fotós és persze szükség van kellő rutinra is. A képek feldolgozása – retusálása nagyon sok időt vesz igénybe és ehhez nélkülözhetetlen az erős számítógép szoftverekkel és rengeteg tárolókapacitással. Mindennél fontosabb a megfelelő látásmód, amit nagyon kevesen tudnak!

Az esküvő fotózás díja csak töredéke az összes költségnek, de a képeket egy életen át fogjátok nézni, ezért ezen nem szabad spórolni!

By |2013. augusztus 14.|Fotós hírek| Esküvő fotózás árak 2013-ban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author: